2013.09.13.
10:35

Írta: A bíró

Tablet - az okos útitárs

0106684201307301146207903.jpgMa már a telefonok, mp3/mp4 lejátszók mellett elterjedtek az úgynevezett tabletek, táblagépek, iPad is. De miért is érdemes ezeket a technikai eszközöket megvásárolni? Megéri-e egyáltalán?

Rengeteg mindenre használhatjuk őket. Nézhetünk rajta filmeket. Ez nagy élményt nyújthat, hiszen akár utazás közben is, sőt még ágyban is filmezhetünk. Van olyan szerkezet, amellyel jó minőségű fényképeket készíthetünk. Kedvenc zenéinket is hallgathatjuk rajta minden élethelyzetben. Ezen kívül letölthetünk könyveket, folyóiratokat, és több olvasmány is ott lehet azon a kis gépen. Gyerekeknek, valamint gyermeklelkű felnőtteknek is sok-sok játékkal kedveskednek a program készítői. Valamint mindegyik alkalmas internet használatára.

Kényelmesebb a használata, mint a telefonoknak, hiszen jóval nagyobbak, jobban lehet látni a betűket, képeket, videókat. És természetesen a böngészés is sokkal könnyebb, mint egy telefonon, de mégsem kell magaddal cipelned egy nehéz laptopot.

Igaz egy kicsit nagyobbak, mint egy telefon, de vannak már kényelmes tárolók és táskák, amelyekben könnyen mozgathatjuk is ezeket az alig egy kilós kis gépeket.

Viszont nem mindegy, hogy milyen típusú tabletet vásárolunk. Érdemes inkább kicsit drágább gépet venni, mert ugyan hízelgő az olcsóbb ár, de a minősége kevésbé megfelelő. Az akkumlátor nem működik mindig száz százalékosan, hamar lemerülnek, lassúak. Nyilván attól is függ, hogy ki mire szeretné használni. Aki munkához, vagy hosszú utazásokhoz vásárolna, annak inkább ajánlom a drágább árukat, viszont aki esetleg csak otthoni internetezés, játék, filmezés céljából venné, megveheti az olcsóbbat, hiszen töltő folyamatos használatával nyugodtan meg lehet több filmet is nézni vele.

Viszont aki jobb gépet akar vásárolni, de nem sok pénzt szeretne rá költeni, figyelje a különböző kedvezményes tableteket! Ezeket érdemes kihasználni, hiszen akár egy jobb minőségű tabletet is lehet venni viszonylag jó áron.

komment

Címkék: táblagép tablet tábla gép tabletek olcsó tablet kedvezményes tabletek

süti beállítások módosítása