2013.06.17.
11:44

Írta: A bíró

Hol nyaraljunk kedvezményesen?

1075476_swans.jpgAz utóbbi évek utazás, illetve szállás árakat elnézegetve igazán elgondolkodtató a helyzet, hogy vajon hova tudnak elmenni nyaralni azok, akiket így is erősen érintett a válság. Egyre több embertől hallható, hogy nem megy nyáron sehova, nincs pénz, nincs lehetőség, örül, ha dolgozhat. És ez a helyzet idén sem változott.

A minimálbér, vagy akár az alatt élőket sújtja leginkább ez a helyzet, hiszen számukra már csak az anyagiak miatt is szinte lehetetlen az utazás, így nagyon kevesen tudják megoldani a nyári kikapcsolódást.

Azonban a közép vagy magasabb keresetű réteg is sokkal nehezebben veszi rá magát egy olyan nyaralásra, mint amit a válság előtt megtehetett.

Érdemes ilyenkor mindig elkezdeni számolgatni és keresni a lehetőségeket, hogy hogyan lehetne a költségeken faragni. Hiszen lehet akár az utazási díjon, akár a szálláson, akár az egyéb szolgáltatásokon, étkezéseken is spórolni, úgy, hogy olyan szinten tudjunk nyaralni, ahogy azelőtt is megengedhettük magunknak.

Nézzük tehát, hogy az utazáson hogyan lehet spórolni!

Először is, ha nem tehetjük meg, hogy messzebbre utazzunk, akkor érdemes közeli helyeket választani a nyaralásra. Az ország szinte bármely pontján lehet olyan részeket találni, amelyek kevésbé vannak felfedezve és a kihasználtságuk nagyon elenyésző. Például ilyen hely az Alföld környékén lévő Tisza-tó. Nem csak a víz, de a környezet hangulata is sokszor azt az érzést kelti, mintha a Balatonnál lennénk. Lehet, hogy kisebb, lehet nincs annyira kiépítve, de az Alföld környékén élőknek igazi nyaralási paradicsoma lehetne.

554147_34389652.jpg

Az Alföldnél maradva érdemes azt is megemlíteni, hogy az útiköltség Debrecenből Siófokig nagyon magas lehet. De, ha kihasználjuk a MÁV időszakos szolgáltatását, akkor ezt az utat csaknem 10.000 forintért is megtehetjük oda-vissza, hozzá téve, hogy ezt átszállás nélkül is megtehetjük ilyenkor nyáron.

A Budapesten és a nyugati országrészben élőknek könnyebb a helyzete, hiszen a Balaton nagyon közel helyezkedik el, így az eljutás költsége is lényegesen alacsonyabb. Ezen felül még érdemes felfedezni a környék hegységeit is. Akár az Északiakról, akár a Meccsekről beszélünk.

A szállás, étkezés és egyéb szükségletek érdekében is igénybe vehetünk visszafogott minőségű szolgáltatásokat. De ezzel sokan nem szeretnek élni, hiszen szeretnének a megszokott szinten nyaralni. Így ebben nyújthat segítséget az online kuponos utazások, amelyekkel akár fél áron is igénybe vehetjük ezeket a szolgáltatásokat. Így az árcsökkenés mellett a kupon segítségével olcsóbban tudunk megszállni, vagy éppen étkezni, wellness és egyéb szolgáltatásokat kihasználni a szállással együtt.

Az utazás kuponokat pedig egyszerű megtalálni, mert sok kuponoldal foglalkozik már utazással és szállással is, de ezeket összegyűjtve például megtalálhatjuk olyan oldalon, mint a Kupon Találda.

Reméljük idén nyáron minél többen eljutnak egy-egy jó nyaralásra, annak ellenére is, hogy nehezebben engedhetik meg maguknak. Mindenki keresse a lehetőséget és ragadja meg azokat, mert pihenésre igenis szükség van!

komment

Címkék: nyaralás kedvezményes utazás kupon

süti beállítások módosítása