2013.09.16.
13:56

Írta: A bíró

Barcelonát látni és meghalni

Barcelona.jpgVágytál már a gyönyörű Spanyolországba? Barcelonába? Foci szerelmese vagy? És még a Barcelonának is szurkolsz? Ha ezekre igen a válasz, akkor mindenképpen ajánlom neked a következő cikket.

Katalónia fővárosa (valamint fővárosunk, Budapest testvérvárosa) a Földközi-tenger partján fekszik. Már ez hatalmas élményt nyújthat!

De induljunk ki a fociból. Akár szereted ez a sportágat, akár nem, hallani biztosan hallottál már az FC Barcelonáról. Férjedtől, gyerekedtől, barátodtól. Igen, ez az együttes a világ egyik legjobb futballcsapata! Egy mérkőzés a Camp Nouban felejthetetlen élmény lehet. Már maga a stadion is eszméletlen gyönyörű, szívünk hevesebben ver, hát még ha meglátjuk kedvenc csapatunkat a pályán, élőben. Ki ne szeretné megnézni saját szemével Messi bravúros cseleit, vagy Puyol vagy Shakira párjának, Piqué-nek a nagyszerű védőmunkáját? Szerintem erre még olyan személy is azt mondja, hogy „Menjünk!” ,aki nem rajong a labdarúgásért.

De most zárjuk le a sportot. Csukjuk együtt le a szemünket, és képzeljük el, hogy fogjuk a párunk kezét, és sétálunk a világ talán legszebb városában. Kiértünk a tengerpartra, a homokban mezítláb járunk, hallgatjuk a tenger morajlását és csak csendben sétálunk egymás mellett a páratlan látványt nyújtó naplementében. Filmbe illő pillanat, de ki mondta, hogy ezt mi nem élhetjük át?

A csend után térjünk vissza az izgalmakkal teli városba. Rengeteg látnivalóval bővelkedik ez a csodaváros. A híres Sagrada Famíliát, azaz a Szent Család templomát senkinek nem szabad kihagynia. Ez a hatalmas alkotás a Világörökség része.

A Kikötőnél megtekinthetjük Amerikát felfedező, Kolumbusz Kristóf szobrát.

Érdemes meglátogatni az 1848-ban épült Operaházat is, melynek befogadóképessége 3500 fő.

Számtalan más nevezetessége van még Barcelonának, rengeteg múzeum, színház, templomok, paloták találhatók meg itt.  Nincs utca, ahol nem találnánk valamilyen híres épületet.

Aki Spanyolországban jár, semmiképp ne hagyja ki a pompás spanyol ételek ízét. Híres katalán étel az Escalivada, azaz grillezett zöldségek, a Paella, vagy az Aioli.

A majdnem 2 millió létszámú spanyol városnak fel sem lehet sorolni az összes nevezetességét. Sőt, nem is lehet többet írni erről a gyönyörű helyről, ezt mindenkinek saját szemével kell látnia, és megtapasztalnia. Egy garancia van: aki ide eljut, annak örök élményt fog nyújtani a spanyol vendégszeretet. És ha sikerül találnunk olyan kedvezményt, amivel jóval olcsóbban eljuthatunk Katalónia fővárosába, akkor feltehetjük magunknak a kérdést: Mikor induljunk?

komment

Címkék: foci olcsó utazás Barcelona kedvezményes szállás Barcelona utazás olcsó Spanyolország olcsón Spanyolországba

süti beállítások módosítása