2013.09.24.
14:43

Írta: A bíró

Mesebeli bécsi forgatag karácsonykor

i20130918094914karacsonyiv.jpgBécs. Karácsony. Erről a két szóról mindenkinek a híres Bécsi Adventi Varázs nevű vásár ugrik be. A Schönbrunni kastély díszudvarában megrendezett meseszerű karácsonyi forgatag minden gyereket és felnőttet elvarázsol.

Az első karácsonyi vásárokat Bécsben rendezték. Ezt a hagyományt mai napig hűen őrzi az osztrák főváros.

Aki arra téved, rögtön magával ragadják a karácsonyi illatok, a fényözön, és a csodálatos hangulat. Rengeteg karácsonyi dolgot lehet kapni: dió, mogyoró, apró és nagyobb ajándékok. És ne feledkezzünk meg a karácsonyhoz hűen hozzátartozó forralt borról, kürtőskalácsról, forró teáról sem.

Aki viszont ellátogat a vásárba ne feledkezzen meg bemenni a csodálatos kastélyba se, ahol utoljára Ferencz József élt, azóta a kastély múzeumként üzemel.

Bécs városa tele van történelmi, és művészeti látnivalókkal. Nem véletlen hívják a „zene városának”, hiszen több nagyszerű zeneszerző megfordult ezen a helyen.

A Szent István székesegyház a város jelképeként szolgál. A legnagyobb színháza az úgynevezett Burgtheater, ahol csodálatos színdarabokat nézhetnek meg az érdeklődők. Megtalálható itt a Raimundtheater  is, amely a musicalokra specializálódott színház. Itt több Magyarországon is játszott darabokat adnak elő, például: Rebecca, Rómeó és Júlia, Rudolf, Elisabeth (utolsó kettő azért is érdekes lehet Bécsben, hiszen Rudolf, Ferencz József egyetlen fia volt, az ő szerelmi és magánéleti tragédiáját eleveníti meg a darab, Elisabeth, vagy híresebb nevén Sissy császárné pedig a felesége volt, aki élete végére eltávolodott a császártól),  Az operaház fantomja, Vámpírok bálja, Jézus Krisztus Szupersztár stb.

Érdemes ellátogatni a különböző múzeumokba is, például a Szépművészetibe, vagy a Hadtörténetibe, de nagyon érdekes lehet a Leopold-Museum is.

Visszatérve a vásárra, ez nem csak karácsonykor tekinthető meg, hiszen ezen ünnep elteltével újévi vásárrá változik át a tér. Ezért lehet akár decemberi, akár januári program is Bécs városának látogatása. De mindenképpen érdemes előre gondolkozni, hiszen nagyon sokan látogatnak ilyenkor ebbe a városba, ezért érdemes már lefoglalni a szállásokat, utazásokat Bécsbe, és keresni a kisebb-nagyobb akciókat.

komment

Címkék: adventi vásár utazás Bécsbe bécs adventi vásár busszal bécs

süti beállítások módosítása