2013.09.10.
15:30

Írta: A bíró

Kiránduljunk ősszel is!

1426136_64092433.jpgElkezdődött az iskola, este 8-kor már sötét van, sokat esik az eső, hideg van. És ez akadálya egy jó kis kikapcsolódáshoz? Nem.

Induljunk ki a fővárosból. Akik Budapesten laknak, azok nap mint nap elmennek a híres nevezetességek mellett, de aki vidéken lakik, azok számos látnivalóval találhatják szembe magukat. A Parlamentet egyetlen magyar, és nem magyar turista se hagyja ki városnézés közben. A Duna parton lévő épület hatalmas látványbeli élményt nyújt mindenkinek.

Innen nem messze található a futók, és kikapcsolódni vágyók paradicsoma, a Margit-sziget. Számtalan élménnyel gazdagodhatnak az erre járók. A Vajdahunyad várát sem szabad kihagyni, ahol koncerteket is szoktak szervezni. De említhetjük a Szépművészeti Múzeumot, a Hősök terét, a Szent István-bazilikát, a gyönyörű hidakat. Akik ősszel is inkább a strandolást választják, találhatnak sok zárt fürdőhelyet is. A színművészet kedvelőinek kedvenc helye lehet Budapest, hiszen Magyarország leghíresebb színházai itt találhatóak: Budapesti Operettszínház, Operaház, Madách Színház, Vígszínház, Thália Színház és még sok más kisebb-nagyobb színi épület, amely helyeken minőségi és páratlan élményt nyújtó előadásokat láthatnak a nézők. De érdemes elmenni a Csodák Palotájába, a Vidámparkba, valamint a Budai Várba is.

Aki ezen a környéken jár, ne hagyja ki a Gödöllői kastélyt, ahol Sissy királyné (aki ma 115 éve esett áldozatul a merényletnek) oly sokszor fordult meg élete során.

Magyarországi túránk során mindenképpen érdemes elmenni Esztergomba is, ahol szintén rengeteg látványosságra lehetünk figyelmesek.

A Dunántúl rengeteg történelmi nevezetességgel rendelkezik. Ha csak a nagyobb városokra gondolunk: Pécs, Sopron, Győr, Veszprém, Szombathely, Székesfehérvár, Zalaegerszeg. Mindegyik helyre másért és másért érdemes ellátogatni. Az őszi táj pedig külön látványbeli élményt nyújt.  De ezen a vidéken a túrázás is nagy örömöt jelenthet, hiszen fantasztikus érzés a tarka avarban sétálgatni és a kilátásban gyönyörködni. És ezt az érzést csak ebben az évszakban lehet érezni! A lehulló falevelek csodálatos nyugalmat árasztanak.

De ugyanezt el lehet mondani az északi hegységeinkről is. Miskolc, Eger, Sárospatak és ezek környéke, mind-mind csodálatos kirándulóhelyek. Várak, színházak, múzeumok szinte minden városban találhatóak. A kis hegyi faluk pedig kiválóan alkalmasak a pihenésre, és a fáradt gőz kieresztésére.

És elérkeztünk az Alföldi tájhoz, mely ugyan más, de ugyanolyan izgalmas, mint a hegyi élet. Az Alföld szívében, Debrecenben rengeteg programmal várják a turistákat. Kitűnő hotelek, éttermek, kávézók találhatóak itt. Fellelhető a szenzációs élményfürdő, melyet nyugodt szívvel lehet használni hűvösebb időkben is. Ez a város is bővelkedik kulturális helyekben: Modem, Déri Múzeum, Csokonai Színház. Ezek páratlan élményt nyújtanak mind a debrecenieknek, mind a más városból érkezőknek.

De aki a Petőfi Sándor által is oly kedvelt Alföldön jár látogasson el Nyíregyházára, Békéscsabára, Szegedre is, hiszen ezeken a helyeken is sok különlegesség megtalálható.

Nem tudok, és nem is lehet minden helyről részletesen írni, de ami a lényeg: őszi időszakban is kitűnő kirándulóhelyekkel szolgál kis országunk. Szálláshelyeket pedig olcsóbban, nagy kedvezményekkel is lefoglalhatunk.

komment

Címkék: szállás kirándulás olcsó szállás kedvezményes szállás őszi szállás őszi utazás kedvezményes utazás

süti beállítások módosítása