2013.09.05.
16:03

Írta: A bíró

Eger non plus ultrái

eger_6.jpg

Eger. Mindenki más miatt tartja számon önmagának ezt a szép hegyi várost.

A legtöbb embernek mégis egy valami jut az eszébe, méghozzá az egri vár és annak ostroma. Nem is meglepő, hiszen kiváló írónk, Gárdonyi Géza is megírta az Egri csillagok című művét, mely nagy sikernek örvend mai napig is. A vár még ma is az egyik leglátogatottabb történelmi emlékhely az országban.

Ám pont ebből kifolyólag most más nevezetességekről és kevésbé nevezetes, de annál érdekesebb dolgokról írnék.

Ezen a csodálatos fekvésű terület kiválóan alkalmas a szőlőtermesztésre, éppen ezért az egri bor az egész világon híressé vált, szinte nincs ember, aki ne találkozott volna például az Egri Bikavérrel.

Ebben a városban működik az országban egyedülálló marcipánmúzeum. Bárhova nézünk, mindenhol marcipánból készült alkotásokat pillanthatunk meg.

barokszoba-430x3291.jpg

De ha Egerben járunk, semmiképp sem szabad kihagyni a csodálatos múzeumot, mely a Város, a város alatt nevet viseli. Ezen a kiállítóhelyen bepillantást nyerhetünk őseink életébe, mindennapjaikba, munkájukba.

A város egész évben, szinte minden hónapban különböző fesztiválokkal, rendezvényekkel várja az odalátogatókat. Eger város ünnepét szeptember közepén tartják, az Egri Vár Napja pedig október 17-én tartandó, és ebből az alkalomból a vár összes múzeumát ingyen lehet megtekinteni.

Az édes ízek kedvelőire is gondoltak: Magyarország talán legjobb, és legfinomabb palacsintáját itt lehet megkóstolni.

Aki Egerben jár, mindenképp tekintse meg a környék gyönyörű hegyvidékeit, tájait, nevezetességeit.

Ezek mellett még számos helyre el lehet látogatni. A helység bővelkedik kávézókban, éttermekben, bárokban. A színház szerelmeseinek is kiváló élményt nyújt az Egerben található Gárdonyi Géza Színház.

Szállás után se kell sokat kutakodnunk, hiszen rengeteg szálláshelyről gondoskodnak a lakosok, amelyeket akár kuponokkal is igénybe vehetünk.

Ostromold meg Te is Eger városát!

komment

Címkék: kupon kupon utazás eger szállás utazás eger

süti beállítások módosítása