2013.04.30.
14:26

Írta: A bíró

Kupongyűjtő vs. Kuponoldal

logo_20130303.jpgNagy zavar van mostanában, hogy egyre több kupongyűjtő oldal jelenik meg, hogy mi is a különbség a kettő között? Ki árulja a kuponokat? Kinek kell fizetni? Kit kell keresni a problémákkal? Mi pontosan a funkciója az egyik és a másik oldalnak?

Először is az utolsó kérdést válaszolnám meg. A kuponoldal az egy olyan oldal, amely felkutatja a kuponozni vágyó cégeket, megállapodik velük és ebből a megállapodásból kerülnek fel az internetre a kuponos ajánlatok. Ezen ajánlatokat értékesítik és az általuk kiküldött kupon, vagy kuponkód segítségével lehet igénybe venni az adott szolgáltatást, terméket.

A kupongyűjtő oldal ezzel szemben nem értékesít kuponokat, hanem csak összegyűjti őket és reklámozza az ajánlatokat, hogy minél könnyebben megtalálhassák az internetezők azokat az ajánlatok, amiket keresnek. Nem kell végigjárni tucatszámra a kuponoldalakat, hanem pont abban segít, hogy egy oldalon jelenjen meg mind. Erre példa a Kupon Találda kupongyűjtő oldal is.

Tehát ebből látszik, hogy a kupongyűjtő oldal nem árul kupont, csak összeszedi a kuponoldalak ajánlatait, így természetesen a kuponoldalaknak (vagy az általuk meghirdetett kupon szolgáltatójának) kell fizetni.

És hogy kit kell keresni, ha probléma van? Ez már egy kicsit összetettebb kérdés. Hiszen lehet probléma a kuponoldal részéről és a vele kapcsolatban lévő szolgáltató részéről is. Illetve előfordulhat elírás a kupongyűjtő oldalon is. Ha a kupongyűjtőn találkozunk elírással azt mindenképpen érdemes a kupongyűjtő felé jelezni. Egyéb probléma esetén érdemes a kuponoldallal egyeztetni, akitől a kupont vásároltunk, vagy szándékunkban áll megvenni. Azonban a kupongyűjtő oldalak is tudnak segíteni a kapcsolatfelvételben és abban, hogy egy-egy elakadás gyorsabban véghez menjen.

Like, ha segített ez a bejegyzés! :)

komment

Címkék: kupon kupongyűjtő Találda

süti beállítások módosítása