2013.04.16.
15:08

Írta: A bíró

Milyen termékeket, vagy szolgáltatásokat kaphatunk kuponért cserében?

logo_20130303.jpgIgen, sok kupont láthattatok már az online kuponoldalaktól. Az egyik kupon így nézett ki a másik úgy. De milyen szolgáltatásokat lehet ezekért a kuponokért cserébe igénybe venni? Mire nyújtanak megoldást?

A szolgáltatások köre igen széles és egyre népszerűbb és tágulóbb a termékek értékesítése is ilyen módon.

A legtöbb kupon még mindig a szépségápolás és a wellness szolgáltatásokból tevődik össze. Ezek között megtalálható a hajvágás, köröm ápolás, masszázs, arcápolás és sok más hasonló szolgáltatás is. Általában a kedvezmények mértéke 50 százalék között mozog. Ám a nagyobb értékű kuponok akár 70-80 százalékos kedvezményt is elérhetik. Ehhez hasonlóan, de kisebb mennyiségben találhatóak sport és fittness szolgáltatások is, azonban ezekből már lényegesen kevesebb található.

A termékek is igen nagy számban megtalálhatóak a kuponok között, de általában ezek nagy mennyiségben arra specializálódott kuponoldalakon találhatóak meg. A termékek között legnagyobb részben kis elektromos gépek a jellemzőek, de ezen kívül megtalálhatóak még ruházati cikkek, könyvek, játékok, ékszerek, kozmetikai szerek, mosószerek, sőt még különböző élelmiszerek is. A termékek között a kuponok kedvezménye igen változó, de átlagosan 35-55 százalék között mozog, található azonban 80%-os is.

Igen nagy népszerűségnek örvend és igen sok kupon is található az utazás kategóriában is. Legnagyobb számban Magyarországi szállodák és hotelek találhatók ezek között a kuponok között, ám egyre bővülő a külföldi utak száma is. Az utazási ajánlatok átlagosan 40-65 százalék kedvezmény között mozognak.

Másik nagyon népszerű kategória az étel-ital kuponok. Amellyel különböző éttermekben, sörözőkben, vagy egyéb szórakozó helyeken vehetünk igénybe ételre, vagy italra kedvezményt. Általában nem túl sok kupon érhető el ebben a kategóriában, de annál csábítóbb, hogy 50% körüli kedvezményért lehet igénybe venni azokat.

Az étel-ital kuponokhoz hasonló mennyiségben találhatóak oktatási kuponok, amellyel egy-egy tanfolyamot, vagy akár kressz oktatást is igénybe vehetünk. Átlagos kedvezmény 50-70% között mozog, ami igen jónak mondható.

Végül van még néhány kósza kategória, amiben kevesebb kupon található. Ezekkel különböző rendezvényjegyeket, fotózást, élményeket és más hasonló szolgáltatásokat lehet igénybe venni.

Te milyen kuponnal találkoztál már?

komment

süti beállítások módosítása