2013.09.09.
14:31

Írta: A bíró

Enni vagy nem enni?

1395314_64043710.jpgEgy fáradt, nehéz nap után nincs kedved, türelmed otthon főzicskélni? Esetleg nem érzed otthon magad a konyhában? Ezeket az érzéseket mindannyian megéltük. Ilyenkor több verzió eszünkbe jut: rendeljünk, vagy menjünk esetleg el egy étterembe? Pizzázóba? Vagy válasszuk a gyorséttermeket?

Mindegyiknek van előnye, és hátránya. A gyorséttermek nevébe is benne van az előnye: gyors. De mennyire tápláló? Mennyire egészséges? Sok kutatásból kiderül, hogy ezek a hamburgerek, krumplik, szendvicsek talán legegészségtelenebb ételek. Legalábbis ha ezekből a gyorséttermekből származnak.

De ott vannak az úgymond „normális” éttermek, ahol ebédelhetsz, vagy vacsorázhatsz egy jót. Ehetsz mindent, amit kívánsz, húslevestől, gyümölcslevestől kezdve, a rántott, párolt, grillezett húsokon át, a jó kis somlói galuskáig akármit. Persze az éttermi kínálat minden helyen más. Vannak különböző nemzeti ételeket kínáló helyek: kínai éttermek, török étterem, vagy éppen olyan, ahol saját nemzetünk finomságaiba ízlelhetünk bele. És ezek olyan minőségűek, mintha mi készítenénk el otthon.

A városokban találkozhatunk úgynevezett palacsintázókkal is. Ezek az édességimádók kedvenc helyei. Itt finomabbnál, finomabb, gyönyörűen feldíszített palacsintakülönlegességekkel várják a vendégeket.

De közelítsük meg másfelől a dolgot. Nem azért szeretnél elmenni étkezdébe, mert fáradt vagy, vagy nem tudsz főzni. Egyszerűen ki akarsz kapcsolódni a pároddal. Ki ne szeretne a feleségével, férjével, barátnőjével, barátjával egy gyertyafényes vacsorát eltölteni? Mindezt persze egy szép, patináns étteremben. Kellemes zene szól, kedvesek a pincérek, finomak az ételek.

De ezek az étkezdék nem túlzottan kímélik a pénztárcánkat. Sőt! Egy levesért, főételért, desszertért már-már egy kisebb vagyont elkérnek. De megér ennyit? Ha igénybe vesszük az éttermek által kínált kedvezményeket, el lehet mondani, hogy igen, megéri étteremben ebédelni, vacsorázni. Akár egyedül vagyunk, akár a kedvesünkkel, akár a családunkkal.

 

Na, kellően éhes lettél?

 

komment

Címkék: étel-ital étterem kedvezmény kupon étterem kedvezmény

süti beállítások módosítása