2013.09.04.
11:51

Írta: A bíró

„Ez itt az én hazám”

album.jpgSzinte nincs magyar ember, aki még nem hallott volna a páratlan szépségű, Bükk hegységben elhelyezkedő községről, Szilvásváradról. Rengeteg városban lakó személytől lehet hallani, hogy szívesen megy egy csendes, kis hegyi faluba pihenni, ahol el van zárva legalább pár napra az élet problémáitól, zajától.

De azért mégsem mindegy, hogy milyen faluba menjen, hiszen fontos a táj, a falu, község tisztasága, szépsége, jó, ha vannak látnivalók, jókat lehet túrázni, nézelődni, és nem utolsó sorban az adott helyen levő emberek kedvessége is fontos szempontnak számít.

Ezek a felsorolt dolgok mind megvannak ebben a szép kis faluban, Szilvásváradban.

A helység és környéke rengeteg természeti csodájáról nevezetes. Itt található a Szalajka-völgy, amely a Bükki Nemzeti Park része, a Fátyol-vízesés csodálatos zuhataga, az Istállós-kői-barlang. Ezenkívül aki ezen a környéken üdül, meglátogathatja az Erdei Múzeumot, a Lovas Múzeumot,az Erdődy-Pallavicini-kastélyt, valamint a Börtönmúzeumot is. Ezek mind-mind egyedülálló élményt nyújtanak.

Az ott élők gondoskodnak a turisták kényelméről, szép kis házak szolgálnak szálláshelyül, melyeket szép tisztán, minden szükséges dologgal berendezve adnak át az odaérkező vendégeknek.

 700889.jpg

Mivel ez az országrész, valamint ez a kis község elismert üdülőhely, szinte mindig találunk kupon ajánlatokat, amikkel olcsóbban szálláshelyhez juthatunk. Ezért érdemes folyamatosan figyelni a kuponoldalakat, hiszen mindenki szeretne minél olcsóbban „megúszni” egy üdülést.

komment

Címkék: kupon Szilvásvárad utazás kupon Szilvásvárad szállás

süti beállítások módosítása