2013.05.14.
11:24

Írta: A bíró

Szétvet a méreg, avagy baj van a kuponommal!

924206_scream.jpgVásároltál már kupont és nem voltál elégedett vele? Vagy szeretnél, de sok mindenkitől hallottál már negatív kritikát róla? Akkor ez a cikk neked szól! Megnézzük, hogy mire kell nagyon odafigyelni kupon vásárlásakor, ahhoz, hogy ne vessen szét minket a méreg, hanem nyugodtan élvezhessük a szolgáltatások örömét.

Mik lehetnek a felmerülő problémák? Lejárt a kupon, amikor be szerettem volna váltani. Nem azt a szolgáltatást kaptam, amire vártam. Csak egy adott napszakban, vagy időpontban lehetett beváltani a kuponomat. Fizetnem kellett még a kupon vásárlásán felül.

A legfontosabb dolog, ahhoz, hogy ne legyen problémánk abból, hogy ha kupont vásárolunk, hogy tudjuk mindig azt, hogy kitől vesszük a kupont. Lehet, hogy egy kupongyűjtőben találtunk rá a kuponra, mint például a Kupon Találda, így nagyon figyelmesnek kell lennünk, mert minden információ csak azon az oldalon elérhető, ahova segít eljuttatni bennünket a kupongyűjtő. Mielőtt vásárolunk jegyezzük fel, vagy mentsük el az adott oldal címét.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért van lejárati dátuma egy-egy kuponnak. Erre könnyű is válaszolni, azért van rá szükség, mert a kereskedők, szolgáltatók igénylik, hogy az akciójuk belátható időintervallumban történjen. De ez az időintervallum minden esetben fel van tüntetve a vásárolni kívánt kuponnak az oldalán. Itt jegyzem meg, hogy ezt az időpontot ne keverjük össze a kupon megvásárolhatóságának időpontjával! Tehát, ha látunk a kupon mellett egy visszaszámlálót, akkor az nem a kupon lejárati dátuma, hanem a kupon vásárolhatóságának a dátuma, tehát addig vehetjük meg. Ha nem látjuk, vagy nincs feltüntetve, hogy meddig váltható be, meddig érvényes a kupon, akkor mindenképpen érdeklődjünk az adott kuponoldalnál.

Ha nem azt kaptuk a kuponért cserébe, amit vártunk, akkor azt jelezzük mindenképpen a kuponoldalnak, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer. De az is előfordulhat, hogy a mi hibánkból történt ez. Mindenképpen figyelmesen el kell olvasni mindent a kupon oldalán. Így megtudhatjuk azt is, hogy mit kapunk pontosan a kuponunkért cserébe. Ha mégsem értünk valamit, akkor inkább kérdezzünk mielőtt megvennénk. Így előre tudhatjuk, hogy mit kapunk, ha megvásároljuk az adott kupont. Ugyanez igaz a napszakhoz kötött szolgáltatásokhoz, amelyek általában az étel-ital kategóriában szoktak jelentkezni.

Miért kellene fizetni még a kuponbeváltásakor is? Azért mert egyre gyakrabban van az online kupon vásárlás esetén olyan opció is, hogy elég csak előleget fizetni, a többit pedig a helyszínen kell rendezni. Erről minden esetben tájékoztatást találunk az adott kupon oldalán.

A tanulság az, hogy nagyon figyelmesnek kell lennünk, amikor vásárolunk és csak akkor vegyünk meg egy-egy kupont, ha biztosan tudjuk, hogy mit kaphatunk érte cserében. Valamint jegyezzük meg az oldalt, akitől vettük, hogy tudjuk kihez forduljunk segítségért, ha probléma merül fel. Segítség lehet az is, hogy mielőtt a kupont megvesszük elmentjük az adott oldal képét, hogy azzal tudjuk bizonyítani a szolgáltatónak és kuponoldalnak is, hogy már pedig ez szerepelt az ajánlatukba!

Így mindenképpen megéri kuponnal vásárolni! :)

4 komment

Címkék: vásárlás kupon kuponok kuponos

süti beállítások módosítása